neljapäev, 21. mai 2009

Eesti tantsupidude ajalugu sai kaante vahele

ERRS teatab, et homme esitletakse Tallinnas Jaan Poska majas raamatu „75 aastat Eesti tantsupidusid“ esitlus. Raamat annab täpse ülevaate tantsupidude arengust alates I Eesti mängudest 1934. aastal kuni XVII üldtantsupeoni 2004. Iga peo kohta on raamatus eraldi peatükk, mis sisaldab ettevalmistuse ja peo enda kirjeldusi, kava, ohtralt fotosid ja ajaleheväljalõikeid, ka tantsujooniseid. Samuti on teoses ülevaade tantsupidude eelsest ajast ning pidude tähendusest meie kultuurikontekstis. Raamatu lisades on ülevaade kõikide pidude repertuaarist ning nimekirjad nii üldtantsupidude kui noortepidude juhtidest (üldjuhid, liigijuhid, assistendid, muusikajuhid, kunstnikud jne).
Raamat „75 aastat Eesti tantsupidusid“ on enam kui kolme aasta pikkuse uurimistöö tulemus, mida ajendas tõdemus, et meie üldtantsupidude kulgu ja arengut seni talletatud ei olegi. Raamatu koostajateks ja autoriteks on Anneli Ammas ja Kadri Valner (tekstide autorid), Kadri Tiis, Ülle Feršel, Lille-Astra Arraste, Ilma Adamson ja Juris Žigurs, kes kõik on kas tantsijate või juhtidena ka ise pidudega seotud. Raamatu kunstnik on Päivi Palts.
Raamatu maht on 346 lehekülge, sisaldab 400 fotot, tiraaž on 3000.Teose annab välja Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts, kirjastab Varrak.

Lae kuvarile tasuta taustapilt - Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!