reede, 11. september 2009

Europeade president: Tartu sobib 2011. aasta Europeade'i võõrustama

Euroopa suurima rahvakultuurifestivali Europeade'i president Bruno Peetrsi hinnangul sobib Tartu linn 2011. aasta Europeade'i korralduspaigaks.
Eile ja täna Tartu oludega tutvuv Bruno Peeters sõnas, et Tartu on just parajalt väike selleks, et publiku ja ligi 5000 rahvatantsija ja –muusiku vahel tekiks hea side ja atmosfäär ning ta oli väga rahul ka ürituse korraldamiseks vajamineva infrastruktuuri ja entusiastlike korraldajatega, vahendab Tartu linna pressiteenistus.
Europeade’i presidendile Tartu linna võimalusi ja kogemusi tutvustanud abilinnapea Jüri Sasi sõnul oli Peeters Tartust väga positiivselt üllatunud ja oleks nõus olnud festivali kasvõi tänasel päeval siin korraldama. „Eriti rahul oli Peeters Tartu infrastruktuuriga ja korraldajate suurte kogemustepagasiga suurürituste korraldamisel,“ märkis Sasi. „Lisaks jättis kogu Tartu talle positiivse mulje ja tema arvates on Tartu nagu loodud erinevaid põnevaid festivale korraldama.“
Europeade 2011 korraldav linn kinnitatakse tuleva aasta märtsis Itaalias.
Europeade on alates 1964. aastast toimuv iga-aastane Euroopa suurim rahvakultuuri rändfestival, millest võtab olenevalt aastast osa 4500-6000 inimest.
Korraldav linn peab tagama osalejate majutamise, toitlustamise ning suurfestivaliga kaasneva logistilise teeninduse. Esialgu sai Europeade 2011 korraldamisõiguse Tallinn, kuid loobus sellest.

Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!