kolmapäev, 2. juuni 2010

Türil toimub suur segakooride laulupäev

Laupäeval, 5. juunil toimub Türi lauluväljakul 2500 koorilaulja osavõtul suur segakooride laulupäev, teatab Eesti Segakooride Liit (ESL).

Türi laulupäevale on registreerunud üle Eesti 96 segakoori kokku 2500 lauljaga. Koore juhatab 21 dirigenti, kes on välja valitud osalevate kooride dirigentide seast, lisaks on kutsutud juhatama professor Kuno Areng ja järgmise noortelaulupeo dirigendid Ave Sopp ja Vahur Soonberg. Dirigendipuldis saab näha ka kultuuriminister Laine Jänest.

Kavas on nii eelmise suve menukamad segakoorilaulud (Anti Marguste "See on Eesti", Piret Ripsi "Mehed ja naised" jpt) kui ka aegumatut eesti koorimuusikaklassikat (Rudolf Tobiase "Eks teie tea", Villem Kapi "Sina kena tammekene") ja kaasaegset või päris uut lauluvara, teatab ESL. Esmakordselt kõlavad nii suure koori esituses noorte heliloojate Pärt Uusbergi ja Kristo Matsoni teosed (vt ka laulupäeva kava).

Suurte laulupidude vahel korraldavad kõik Kooriühingu alaliidud liigilaulupäevi. ESL-i viimased laulupäevad toimusid 2007. aastal Hüpassaares (Mart Saar 125), 2006. aastal Toilas ja 2005. aastal Alatskivil (pühendatud Eduard Tubina 100. sünniaastapäevale).

Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!