pühapäev, 26. aprill 2009

Aarne Saluveer: Eesmärgiks peaks eestlastel olema ka see, et teatud asju me teeme väga hästi

Kooriühingu esimees ja ÜhesHingamise lastekooride liigijuht Aarne Saluveer rääkis Raadio 2 hommikuprogrammis "Hommik Kahega" suvise laulupeo repertuaarist ja peo üldisemast tähendusest.

R2: Mis on sinu meelest laulupeo eesmärk? Mõningatel hinnangutel on laulupeo kava sedavõrd keeruline, et hulk koore on seepärast loobunud laulupeol osalemast.
AS: "2007. aasta peo kavandi kokkupanekul jõudsime teatavate arusaamadeni. Eks ta ole selle hõimu, kelleks me end peame, üks suuremaid ja rituaalsemaid kokkutulemise kohti, kus lauldakse oma vabaduse poolt nagu näiteks 1869. aastal. Kui siis mehed tulid kokku, laulsid nad ju suhteliselt keerulist repertuaari. Ka ettevalmistusaeg oli tookord tohutult lühike. Ma ei usu, et need, kes olid siis selle edumeelse idee poolt, arutasid selle üle, kui raskeid või keerulisi asju me teeme või kas loobume."

Saluveer rääkis ka, et 2000. aastatel võeti ülesandeks laulupidude maine taastamine, sest 1990. aastatel oli juba neid, kes kahtlesid selliste pidude vajalikkuses. „Ma loodan, et neid, kes seda ütlesid, ikka mäletatakse. Nüüd oleme läbi viimase peo jõudnud selleni, et tung laulupeole on tohutult suur. See on suurepärane, et inimesed tahavad tulla." Saluveer ütles, et unikaalne ongi laulupeo juures see, et nii suur hulk inimesi teeb koos kvaliteetset muusikat. "Eesmärgiks peaks eestlastel olema ka see, et teatud asju me teeme väga hästi."

---
Täispikka intervjuud saab kuulata R2 kodulehelt. Valida tuleb kella 8.00 saade, intervjuu on kohe pärast uudiseid ja muusikapala.

Lae kuvarile tasuta taustapilt - Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!