esmaspäev, 1. märts 2010

Selgusid Eesti parimad naisrahvatantsijad

Nädalavahetusel Võrus toimunud kaheksandal võistutantsimisel vailiti Eesti parimaks naisrahvatantsurühmaks folklooriseltsi Jõgevahe Pere naisrühm Jõgevalt.

29 rühma ja ligi 360 tantsijaga naisrühmade võistutantsimine oli pühendatud Võrumaa kuulsaima tantsulooja ja -õpetaja Kai Leete 100. sünniaastapäevale.
"Aasta 2010 on Võrumaal Kai Leete aasta. Võistutantsimine on üks paljudest üritustest, mis on seotud Kai Leete nimega," ütles VIII võistutantsimise peakorraldaja ja VII võistutantsimise võitnud naisrühma Viire juhendaja Maire Udras.

Kahevoorulises võistluses esitasid rühmad kohustusliku tantsuna Kai Leete "Lepalinnu tervituse" ja kaks vabalt valitud tantsu.Võistutantsimise žürii esimees Ülo Luht tõdes, et žürii hindas rühmade esinemist jälgides nii tantsutehnikat, emotsiooni kui esinejate lavalist kultuuri. Parimaks Kai
Leete poolt loodud tantsu tantsijaks tunnistas žürii Kuivajõe naisrühma Harjumaalt, kes üldkokkuvõttes pälvis kolmanda koha Tallinnas tegutseva tantsuansambli Kullaketrajad ja Jõgevamaalt pärit Jõgevahe Pere naisrühma järel.
Kuna võistlusjuhend näeb ette, et uue võistutantsimise korraldab võitnud rühm, siis kutsub 2011. aastal toimuvale üheksandale naiste mõõduvõtmisele teisi rühmi Jõgevamaa teeneka tantsujuhi Airi Rütteri juhitav folklooriseltsi Jõgevahe Pere.

"Lepalinnu tervitus" Sõpruse naisrühma esituses


Tagasi avalehele

2 kommentaari:

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!