kolmapäev, 3. märts 2010

VIII Pärnu Rahvusvahelisele Koorifestivalile registreerus üle 850 laulja

20.-23. mail toimuvale VIII Pärnu Rahvusvahelisele Koorifestivalile registreerus 6 välis- ja 17 eesti koori ning 9 a cappella ansamblit, teatab Pärnu Rahvusvaheline Koorifestival MTÜ. Koos pillimeestega astub festivali kontsertidel üles ligikaudu 900 muusikut.

Festivali avaakordi annavad 20. mail Pärnu Linnaorkester ning Pärnu Kammerkoor, Pärnu Noortekoor ja segakoor Endla Karl Jenkinsi suurteosega "The Armed Man" (Rahumissa).
Teisel päeval toimuvad osalevate kooride kontserdid linna ja maakonna erinevates paikades ning ansamblite rahvalaulukonkurss. Festival kulmineerub 22. mail kooride võistulaulmise ja parimate autasustamisega.


foto: Pärnu Rahvusvaheline Koorifestival MTÜ veeb

Konkursi kava põhineb rahvalaulul, millest vähemalt üks teos peab olema oma maa rahvalaul. Lugude illustreerimiseks võib kasutada rütmi- või rahvapille, klaverisaade ja fonogrammid ei ole lubatud. Vokaalansamblite konkursil hinnatakse eraldi võimenduse kasutajaid ja akustiliselt esinejaid.
Esinejaid hindab 5-liikmeline rahvusvaheline žürii, kelle tööd juhib itaallasest kooridirigent ja muusikaterapeut Andrea Angelini.

Täpse ajakava leiab festivali veebilehelt.

Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!