laupäev, 18. aprill 2009

Laulupeole saamise küsimus Kuku raadio saates "Publikumärk"

Laupäeval, 18. aprillil kell 13 on peo muusikatoimetaja Ave Sopp, Kooriühingu esimees Aarne Saluveer ja ajakirjanik Rein Sikk Kuku raadio saates "Publikumärk", kus arutavad tänavuse peo suure konkursiga seonduvat.
Tutvustus Kuku raadio veebist:
"Tänavusel laulu-ja tantsupeol soovib esinejana osaleda rekordarv inimesi, kuid kõik paraku laulukaare alla ei pääse. Kõrvale jäetud taidlejad tõstavad meedias pahaselt häält, hindavad repertuaari liiga keeruliseks ja ähvardavad koguni Paldiskis alternatiivse peo teha. Publikumärgi stuudiosse kogunevad sel laupäeval probleemipundart lahti harutama Laulu- ja Tantsupeo SA muusikatoimetaja Ave Sopp, Eesti Kooriühingu juht, tänavuse laulupeo lastekooride liigijuht ja dirigent Aarne Saluveer ning Eesti Päevalehe ajakirjanik Rein Sikk, kes kõrvale jäetud taidlejate eest seisab. Saatejuht on Kristel Kossar."

Lae kuvarile tasuta taustapilt - Tagasi avalehele

3 kommentaari:

  1. Kuulasin huviga. Kahjuks ei suutnud või ei tahtnud laulupeo sihtasutuse esindaja paljudele küsimustel vastata, mis mind kuikoorilauljat huvitavad. Ootan järgmist saadet.

    VastaKustuta
  2. Pigem jäi arusaamatuks, mida hr Sikk teada soovis. Et konkursi mitte läbinud saaksid osaleda rongkäigus ja esineda linnas vabalaval? Rongkäigu kohta ju öeldi, et keegi seda ei keela ega saagi keelata. Linnas esinemise kohta ju öeldi kah, et antagu tuld. Saluveer ütles ju päris õigesti, et vaba maa ja igal ühel ka vaba voli laulda. Iga koor peaks ikka ise oma kontserdi korraldamisega hakkama saama. Ja muidugi peab ikka iga inimene andma endale aru, kas ta saab laulmisega hakkama või ei saa. Kui vaja veel õppida, siis tuleb harjutada ja sel korral peost teisiti osa võtta.

    VastaKustuta
  3. Rongkäigu asjus jäi küll ebaselgeks, et kas ikka iga koor ja tantsurühm, kes soovib minna sinna minna ka tohib. See tekitaks ikka õudse segaduse, arvan inimesena, kes on nii mõnegi rongkäigu korraldamisega kokku puutunud,

    VastaKustuta

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!