esmaspäev, 24. mai 2010

Folkloorsed tantsud Lasnamäel

Kuni pühapäevani õpetatavad Kalev Järvela, Kristi Pajur ja Tarmo Tartu Tallinnas Kuristiku Gümnaasiumis Eesti rahvatantse, teatab SA Tallinn 2011. Õpinädal lõppeb Lasnamäe laulu- ja tantsupeoks nimetatud Kuristiku Gümnaasiumi 24. laulu- ja tantsupeoga.

Läbi vahetu õpetamise, elava muusika ja video tutvustatakse sel nädalal eesti folkloorseid tantse Lasnamäe linnaosa kuue kooli nooremale ja vanemale astmele. Õpetajateks on rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi esimees Kalev Järvela ning Tarmo Tartu ja Kristi Pajur.
Üks projekti eestvedajaid Kristi Pajur tahab, et Eesti rahvatantse oskaksid tantsida võimalikult paljud Tallinna noored. „Seoses tantsupidudega on viimasel ajal koolinoorte rahvatantsrühmade arv suurenenud, kuid kindlasti on noori, kes pole varem rahvatantsuga veel kokku puutunud. Koostöös Kalev Järvela ja Tarmo Tartuga sooviks selle nädala jooksul nakatada noori rahvakultuuri pisikuga,” rääkis Pajur.

Suur avalik tantsutund toimub Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis kolmapäeval, 26. mail kell 11. Tantsima on oodatud kõik, eelnevalt tuleks end registreerida aadressil kristi4tursus@hotmail.com. Kuristiku Gümnaasiumi 24. laulu- ja tantsupidu peetakse kooli sisehoovis neljapäeval, 27. mail kell 17.

Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!