neljapäev, 20. mai 2010

Täna algab Pärnu Rahvusvaheline Koorifestival

Täna, 20. mail kell 20 algab Pärnu Kontserdimajas kolm päeva kestev 8. Pärnu Rahvusvaheline Koorifestival, kus osaleb 800 lauljat ja 28 kollektiivi.

Avakontsert toob koorilaulusõpradeni Karl Jenkinsi suurteose rahumissa „Relvastatud mees“ („The Armed Men“) esmaettekande Eestis, esitajateks Pärnu Linnaorkester, Pärnu Kammerkoor, Pärnu Noortekoor ja segakoor Endla; solistid Helen Lokuta (sopran) ja Elisabeth Tiits, dirigeerib Jüri Alperten. Rahumissa on üks enimesitatud kaasaegseid kooriteoseid - alates esiettekandest Londonis aastal 2000 on rahusõnum kõlanud üle 800 korra ja enam kui 20 riigis.


Homme annavad festivalil osalevad koorid kontserte linna ja maakonna erinevates paikades. Ansamblite rahvalaulukonkurss algab aga samal õhtul kell 20 Pärnu Kontserdimajas.

Festival kulmineerub 22. mail kell 14 kontserdimajas algava kooride võistulaulmise ja parimate autasustamisega. Kokku antakse festivali käigus 11 kontserti (vt ka kava).

Festivalil osaleb kuus väliskoori, 17 Eesti koori (neist 7 Pärnust). Tänavu osaleb esmakordselt osaleb festivalil ja rahvalaulukonkursil ka 7 a cappella ansamblit. Kokku laulab festivalil 800 lauljat 29 kollektiivist.

Pärnu Rahvusvahelist Koorifestivali on korraldatud alates 1996. aastast. See on ainus koorifestival Eestis, mille olulisim joon on eesti rahvamuusika propageerimine. Osalema on oodatud kõikide liikide amatöörkoorid ja a cappella ansamblid. Festivali läbiviija on MTÜ Pärnu Rahvusvaheline Koorifestival.

Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!