kolmapäev, 26. mai 2010

Viljandimaa suurpeol astub üles ligi 2700 osalejat

Tänavune Viljandi maakonna laulu- ja tantsupidu avatakse laupäeval, 29. mail kell 16 Viljandi lauluväljakul, tantsupidu peetakse aga hiljem spordihoones, teatab Viljandi maavalitsus.

Laulupidu kannab nime "Muusikas põimime käed" ning selle kestvuseks on lauluväljakul plaanitud umbes kaks tundi. Seejärel liiguvad tantsijad ja lauljad spordihoonesse, kus pidu jätkub rahvatantsupeona "Vaga vesi, sügav põhi". Pealtvaatajate jaoks on mõlemad peod tasuta.

Laulu- ja tantsupeo koordinaatori ning Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskuse spetsialisti Kati Graubergi sõnul oodatakse maakonna suurpeole 1668 lauljat, 920 tantsijat ning üle 100 puhkpillimängija, seega kokku ligi 2700 osalejat. Esindatud on kõik Viljandimaa omavalitsused.

Lisaks võtavad peost külalistena osa Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi neidudekoor ja puhkpilliorkester Sinfonisches Jugendblasorchester der Städtische Musikschule Heilbronn Saksamaalt, mida juhatab dirigent Marc Lange. "Koos orkestriga on Viljandisse tulemas ka helilooja Steffen Burkhardt, kelle teost "Ouverture de l'Aventure" laulupeol esitatakse," lisas Grauberg.

Maakonna laulupeo lavastaja on Astrid Hallik ja loominguliste juhtidena löövad kaasa Riina Mankin, Allar Jakobson ning Tanel Kadalipp, kelle käe all sünnivad seaded viieliikmelise saateansambli jaoks.

Tantsupeo lavastaja on Vaike Rajaste ning lisaks temale on peo loomingulised eestvedajad Anneli Arraste, Anu Mikkor, Tiia Kadalipp, Liina Rajaste ja Maie Tammemäe.

Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!