reede, 21. mai 2010

Tartus toimub Eesti Laulu Pidu

Laupäeval, 22. mail kl 19 toimub Tartus Maarja kirikus kontsert pealkirjaga Eesti Laulu Pidu, mis tähistab 100 aasta möödumist 7. üldlaulupeost 1910. aastal.

Ajaloohõngulisel Eesti Laulu Peol tulevad esitamisele sajand tagasi Tallinna laulupeol kõlanud Eesti autorite laulud ja tolleaegne puhkpillimuusika. Eesti Laulu Peo idee autor on meeskoori Akadeemiline Emajõgi dirigent Karin Raamat, kes leidis mõttekaaslased idee elluviimiseks Tartu Laulupeomuuseumist ja naiskoorist Emajõe Laulikud.
Kontserdil astuvad lisaks korraldavatele kooridele üles Tartu Akadeemiline Meeskoor, puhkpilliorkester Tartu ning Tartu Tamme gümnaasiumi vilistlaste segakoor ja puhkpilliorkester.

“Soovime oma kontserdiga avaldada austust meie esiisade entusiasmile ja visadusele laulupidude läbiviimisel. Eesmärk on anda võimalus inimestele tunnetada mõneks ajaks 100 aasta tagust kultuurihõngu,” on korraldajad kokkuvõtvalt kirjeldanud oma idee sisu.

1910. aasta laulupidu sai teoks tänu Estonia seltsile, kes otsis üldrahvalikku toetust uue teatrimaja ehitusele ning laulupeo korraldamise läbi see tähelepanu ka saavutati. Samas kujunes 1910. aasta laulupidu muusikalises mõttes uuenduslikuks, kuna esmakordselt oli koorikontserdi kava kokku pandud Eesti heliloojate loomingust. Esmakordselt kõlasid A. Kapi, R. Tobiase, M. Lüdigi ja M. Saare teosed.


Kontserti saab jälgida veebis Tartu linna kodulehe kaudu ja mobiiltelefonis EMT mobiiliportaali kaudu.

Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!