reede, 24. aprill 2009

Helle-Mare Kõmmus: Oleme suure peo lõpusirgel

Sellesuvise laulu- ja tantsupeo ÜhesHingamine eelproovid on hiidlaste jaoks jõudnud lõpusirgele. Esmaspäeval, 27. aprillil toimub proov ja ettelaulmine saare laste- ja mudilaskooridele, kolmapäeval, 29. aprillil võimlemisrühmade eelproov. Siis jääb veel veidi kannatust varuda, et päriselt kindel olla oma pääsemises esinejate hulka. Tantsupeolised on selged 11. maiks, laulupeolised 25. maiks.
Kuidas siiani läinud on? Hea meel on, et kõik, kes aasta alguses proovisaalides toimetasid, oma õpitud materjali ka eelproovides südikalt ette kandsid. Kuidas esinejanärv vastu pidas, on iseasi.

Vahepealsed tegemised
Kahe eelproovidevooru vahel jõudis mõni kollektiiv veel osaleda vabariiklikul konkursil. Nii käis Emmaste Põhikooli puhkpilliorkester (dirigent Toomas Paap) Eesti Noorteorkestrite konkursil EST-NOK 2009 Tallinnas ja Hiiumaa Noorte Meeste Koor (dir. Kristiina Harjak) Eesti noorte meeskooride võistulaulmisel Jõgeval. Mõlema kollektiivi juhid olid noortega rahul. Esineti oma võimete kohaselt. Puhkpilliorkestrile oli konkursil osalemine ühtlasi ka kategooria määramise aluseks. Dirigent Toomas Paap oli rõõmus, et suudeti eelmise aasta III kategooria taas ära kaitsta.
Võimlejate hulka konkureeriv Tibi Tiina tantsutrupp (juh.Tiina Kaev) on aga jõudnud tulla Võimlemisfestivali laureaadiks ja eelmisel nädalavahetusel esinenud Koolitantsu finaalis.

Peo tuli tuleb saarele
Hiidlastel on sel korral eriline võimalus tervitada oma saarel laulu- ja tantsupeo ÜhesHingamine peotuld. Nimelt süüdatakse Tartus laulupeo tuli ja Kihnus tantsupeo tuli, mis 27. juunil saavad üheks peotuleks Pärnus, et alustada mereteed läbi Saaremaa, Läänemaa, Hiiumaa ja Harjumaa Tallinnasse. Hiiu saarele jõuab tuli 30. juuni õhtul Kärdla sadama kaudu kell kaheksa ja lahkub päikeseloojanguga. Selle auks toimub TuleTulemise kontsert Kärdla rannas ja sellest oodatakse osa võtma kõiki peoks valmistunud täiskasvanute kollektiive, olenemata sellest, kas suure peo esinejaluba on käes või ei.
Samuti ootab kõiki laulu- ja tantsupidu ÜhesHingamine. Kui mitte esinejate hulka, siis kuulama-vaatama kindlasti!

Helle-Mare Kõmmus
Hiiu maakonna laulu- ja tantsupeo kuraator


Lae kuvarile tasuta taustapilt - Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!