kolmapäev, 8. juuli 2009

Laulu- ja tantsupidu välismeedias III

Mõned lugemised:

PR WEB
Hundred of Thousands of People are Celebrating Estonian Song and Dance Tradition
4. juulil algas Tallinnas Euroopa suurimaid laulu- ja tantsupidusid. 140 aasta vanust laulupidude traditsiooni kogunes seekord tähistama pea 35 000 esinejat ja üle 100 000 pealtvaataja.
Maailmas tuntud Eesti ärimees Margus Reinsalu rõõmustab, et laulu- ja tantsupidu on Eesti rahvusvaheliselt kõige kuulsam üritus, kuna tegemist pole pelgalt ühislaulmisega, vaid rahvusliku eneseväljendamise viisiga. Ka Eestis on laulu- ja tantsupidu kõige tähtsam pidu, tantsupeo piletid olid juba nädal enne algust läbi müüdud. Ka riik ja Tallinna linnavalitsus panevad peo korraldamisele õla alla, pakkudes pidulistele tasuta ühistransporti ja esinejatele tasuta einet. Ka internetiühendus on lauluväljakul ja selle ümbruses tasuta.
(Hundred of Thousands of People are Celebrating Estonian Song and Dance Tradition, PR Web, 5.07)

THE AGE (Austraalia)
Baltic voices raised in song to drive out recession blues
Aastaid tagasi tõi laulev revolutsioon eestlastele vereta vabaduse, nüüd suruvad kümned tuhanded hiigelkooriks ühinenud lauljad maha ka majandussurutise.
Tallinnas kogunes 37 000 kirevais rahvarõivais lauljat ja tantsijat kuue tunni pikkusesse rongkäiku. Naaberriigis Leedus hõivas Euroopa tänavuse kultuuripealinna Vilniuse üle 42 000 esineja. Laulu- ja tantsupeo ajaks tuli kohale külalisi mitmelt poolt kogu maailmast. Sakslanna Eleonore Kaulsi sõnul broneerisid nad abikaasaga reisi Eestisse juba veebruaris, kuna tahtsid laulupidu kordki elus oma silmaga näha. Nende sõnul on 22 000 lauljast koosnev koor uskumatu ning see, kui hästi laule esitati, avaldas muljet. Ka fakt, et eestlased avaldasid Nõukogude võimudele vastupanu just laulude, mitte relvade abil, on proua Kaulsi sõnul väga liigutav.
Laulu- ja tantsupeole saabus sadu Eesti koore üle maailma – Austraaliast, USAst ja Rootsist.
(Baltic voices raised in song to drive out recession blues, Anneli Reigas, The Age, 7.07)

Tänud Välisministeeriumile monitoorimise ja tõlkimise eest.

Tagasi avalehele

1 kommentaar:

  1. Muud AFP laulupeo lugude lingid: http://sunnyestonianews.blogspot.com

    VastaKustuta

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!