neljapäev, 7. mai 2009

Anna Raudkatsi Fondi laureaadid selgunud

Anna Raudkatsi Fondi halduskogu otsustas anda 2009. aasta stipendiumid Lille-Astra Arrastele ja Henn Tiivelile.
Lille-Astra Arrastele otsustati anda stipendium järjepideva tantsumälu säilitamise ja jäädvustamise eest ning Henn Tiivelile tantsupidude liikumise idee hoidmise ja arendamise eest.
„Lille-Astra Arraste nimega on seotud rahvatantsu ja folkloori harrastamine Karksis ja kogu Mulgimaal,” rääkis fondi halduskogu liige Kadri Tiis. Arraste eestvõtmisel on kogutud ja jäädvustatud Mulgimaa pärimust. „Eriliselt suur on Lille-Astra Arraste panus raamatu „75 aastat Eesti tantsupidusid“ koostamisel, materjali kogumisel, süstematiseerimisel ja säilitamisel,” lisas Tiis.
Henn Tiivel on tantsupidudel olnud nii üldjuht kui assistent alates 1970. aastast. Tiivel on ka sel suvel toimuva 18. tantsupeo „Meri” lavastuse idee autor ja B-segarühmade assistent. Lisaks on ta 2011. aasta noorte tantsupeo kunstilise toimkonna konsultant.

Stipendiumid antakse pidulikult üle 3. juulil Tallinnas Kalevi staadionil toimuval 18. tantsupeo „Meri” esimesel etendusel.

Eesti Üldlaulupeo Direktsioon (tänane Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus) asutas Anna Raudkatsi Fondi 1992. aastal ja selle eesmärk on jäädvustada Anna Raudkatsi mälestust ning väärtustada folkloori- ja rahvatantsualast tegevust.

Anna Raudkats (1886-1965) oli rahvatantsupedagoog ja esimene eesti rahvatantsude koguja.

Lae kuvarile tasuta taustapilt - Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!