pühapäev, 5. juuli 2009

Lõppes laulu- ja tantsupidu "ÜhesHingamine"

Täna, 5. juuli õhtul kell 19.16 lõppes Tallinna lauluväljakul 25. laulu- ja 18. tantsupidu „ÜhesHingamine”, kus osales kokku üle 37 000 laulja, tantsija ja instrumentalisti koos saatjatega.

Peo juhatas 2. juulil sisse pillipidu Raekoja platsil, sellele järgnes kolm tantsupeo etendust „Meri“ ja kaks päeva kestev laulupidu. Tantsupeo idee autor on Henn Tiivel ja kunstiline juht Ülo Luht, laulupeo kunstiline juht on Ants Soots.
Laulu- ja tantsupeol „ÜhesHingamine” osales 864 koori ja orkestrit 26430 laulja ja pillimängijaga ning 534 tantsu- ja võimlemisrühma kokku 7460 tantsija ning võimlejaga. Samuti osales 41 väliskollektiivi 1340 laulja, tantsija, võimleja ja orkestrandiga Ameerika Ühendriikidest, Belgiast, Hispaaniast, Kanadast, Norrast, Rootsist, Saksamaalt, Soomest, Suurbritanniast, Taanist, Ukrainast, Ungarist ja Venemaalt.

Esialgsetel andmetel külastas kolme päeva jooksul laulu- ja tantsupidu 153 900 piletiga pealtvaatajat. Kõik kolm tantsupeo etendust olid täissaalile, neist igal 11 300 piletiga pealtvaatajat. Laulupeo esimesel päeval käis 52 000 piletiga külastajat ja tänasel, teisel päeval 68 000 piletiga külastajat. Lisaks peo osalised, nende õpetajad ja saatjad. Koos tantsupeo peaprooviga külastas pidu üle 165 000 inimese.

26. laulu- ja 19. tantsupidu toimub 04. - 06. juulil 2014.

Tagasi avalehele

5 kommentaari:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=UitBFc2sNl4 Tuulevaikse öö meeste emotsioonid lava taga, enne väljakule tulemist. Viimane kontsert.

    VastaKustuta
  2. Võimas ..Tahan tagasi seda tunnet mis mind valdas just selle laulu ajal Tuulevaiksel Ööl Pisaratega silmas

    VastaKustuta
  3. See Tuulevaiksel ööl oli võimas - ka teleri ees võttis silma märjaks!
    Väga-väga ilus pidu oli!

    VastaKustuta
  4. Mis selle blogi mõte on, kui siin pole peaaegu mitte mingit aktuaalset infot?
    Ingliskeelne (tobreatheasone.wordpress.com) on küll väga hästi tehtud, aga eestlased on millegipärast info sulus olnud kogu laulupeo ajal.

    VastaKustuta
  5. Anonüümsele: millest sa räägid? seal on ju ainult mingite poolpaljate tantsijate pildid, samas aktuaalne info peo kohta puudub täiesti...

    VastaKustuta

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!