esmaspäev, 8. juuni 2009

ERR alustab laulu- ja tantsupeo kuuga

Laulu- ja tantsupidu ÜhesHingamine toob rahvusringhäälingu programmidesse juba juunist hulgaliselt saateid ja juulis toimuvat pidu vahendatakse mitmekesiselt, teatab Eesti Rahvusringhääling oma pressiteates.
ETV eetrisse jõuavad laulu-ja tantsupeoteemalised dokumentaalfilmid: 17. juunil "Laulutaadi hümnid" (2008), 24. juunil "Laulev revolutsioon" (2006), 1. juulil "Tuulepealsed leelod" (2007) ja 2. juulil "Leelo" (1969). Alates 9. juunist on teisipäeviti ja pühapäeviti eetris valik "Tähelaeva" kordusi, kus portreteeritakse laulu-ja tantsupeoga seotud inimesi. Terevisioonis laulavad 15.-19. juunini koorid, kes on teel laulupeole, tehakse intervjuusid peolistega. Tule teekonna saated "TuleTulemine", kus reporteritööd teeb Anu Välba, on eetris 27. juunist. Traditsiooniliselt teeb ETV otseülekanded laulu- ja tantsupeost.
ETV2-s saab peonädalal näha teistsugust vaadet sündmustele - on kaasaelamist proovidele, kulissidetagusele melule, jagatakse jooksvat teavet platsilt ja linnast. Õhtustel eetriaegadel näeb aga kolme viimase aasta laulu-ja tantsupeo kontserte ja noortepidu "Ilmapuu lävel".

Kuni peopäevani on Vikerraadios neljapäeviti kell 16.30 eetris laulu- ja tantsupeo rubriik ÜhesHingamine. Vikerraadio vahendab otseülekandes mõlemad laulupeo kontserdid, teeb otsereportaaži rongkäigust ning nädala jooksul lülitusi laulu- ja tantsupeo proovidelt.
Klassikaraadios on otseülekanne laulupeoliste tervituskontserdilt Estonia kontserdisaalist 1. juulil, kus tulevad ettekandele Jean Sibeliuse sümfoonia nr 2 D-duur, Antonín Dvořáki sümfoonia nr 8 G-duur ning Eesti Rahvusmeeskoori ja solist Jassi Zahharovi osavõtul Villem Kapi kooripoeem „Põhjarannik“. Dirigent on Neeme Järvi.

Peoülekandeid saab kõrgkvaliteetse pildiga vaadata ka ETV HD-testkanalil ja Tele2-e kliendid näevad neid oma mobiiltelefonides.

Osale Maalehe viktoriinil - Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!