kolmapäev, 10. juuni 2009

PRESSITEADE: Laulu- ja tantsupeol hoolitseb korra eest G4S

Suvise laulu- ja tantsupeo turvahanke võitis AS G4S, kelle ülesandeks on tagada peoliste ja pealtvaatajate turvalisus peo- ning harjutusaladel, teatab turvafirma G4S.
G4S-i valvedivisjoni direktori Margus Kolumbuse sõnul on laulu- ja tantsupeo tähendus eesti rahvale ja riigile mõõtmatu ja seetõttu on turvaleping ühtaegu nii suureks tunnustuseks kui ka väljakutseks. „Kindlasti teeme kõik selleks, et nii esinejad, peokülalised kui ka korraldajad end turvaliselt tunneksid,“ ütles ta.
Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega sõlmitud lepingu järgi on G4S-i ülesandeks tagada ligi 37 000 peol osaleja ning kõigi pealtvaatajate turvalisus kontsertidel ja proovides. Lisaks vastutab ettevõte ka paljude muude valve- ja turvaalaste kohustuste täitmise eest nii Tallinna Lauluväljakul, Kalevi staadionil ja selle harjutusväljakutel, Pillipeol Raekoja platsil ja peo avamisel Admiraliteedi basseini juures.
G4S-i turvajuhi Kristiina Eelmaa sõnul on tõsised ettevalmistused peo turvalisuse tagamiseks juba alanud. „Politsei ja päästeametiga käivad töögruppides regulaarsed planeerimisnõupidamised,“ ütles ta. „Kõik objektid käiakse läbi ja koostatakse eraldi turvaplaanid. Paika tuleb panna näiteks sideprotseduurid, evakuatsiooniplaanid kriisiolukordadeks ja sissepääsureeglid.“
Maailma suurima turvakontserni G4S ettevõte AS G4S Eesti annab Eestis tööd ligi 3400 inimesele, ettevõtte käive eelmisel aastal oli 1,2 miljardit krooni.

Osale Maalehe viktoriinil - Tagasi avalehele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

!Tweetmeme! !Tweetmeme läbi!